„Kauza“ Haotong Li v extrémne krátkom čase viedla k zmene výkladu pravidla 10-2b(4)

Jedno z najviac kritizovaných pravidiel, ktoré vstúpilo do platnosti len 1.1.2019 sa po búrlivých diskusiách na weboch, FB a v médiách dočkalo extrémne rýchlej úpravy. Smutným hrdinom tejto etapy golfovej histórie ostane navždy Haotong Li z Číny, ktorý ako prvý hráč (a zdá sa, že aj posledný) bol na najvyššej úrovni nekompromisne potrestaný za postoj nosiča za sebou na predĺženej línii hry za loptou v momente zaujímania postoja.

Pokiaľ nosič za hráčom nestojí úmyselne a hráč následne odstúpi od lopty, nosič odíde a hráč zaujme postoj nanovo, vyhne sa trestu. Doposiaľ toto platilo len na greene. Za úmyselné považujeme postavenie vtedy, keď nosič vie a je si vedomý, že:

  • hráč zaujíma postoj pre ranu
  • on, alebo ona stojí blízko predĺženého smeru hry

Bez ohľadu na dôvod, či úmysel, pre ktorý nosič na tomto mieste stál, odstúpením a novým zaujatím postoja, už bez nosiča, sa hráč vyhne trestu podľa pravidla 10-2b(4) kdekoľvek na ihrisku.

 

 

 

Generálny partner

Hlavní partneri

Mediálni partner

Partneri

    

 

SKGA NEWSLETTER
  • facebookfooter
  • instagramfooter
  • youtubefooter